Косачев: Русия готова да сътрудничи на Запада в борбата с тероризма

09:19, 04 юни 17 / Свят 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия е готова да си сътрудничи с Великобритания и други западни страни в борбата срещу тероризма, заяви ръководителят на комитета по международни въпроси на Русия Константин Косачев след поредната терористична атака снощи в централната част на Лондон. Предаде БГНЕС.

"Русия е готова от началото да работи заедно с Великобритания и останалата част от западните страни срещу тази обща заплаха", написа той във Фейсбук.

Косачев обърна внимание на факта, че Лондон може да бъде съюзник на Москва в кампанията за борба с тероризма, но това изисква промяна в нагласите в самата Великобритания.

Той изрази съболезнованията си към британския народ и добави, че нападението на Лондон Бридж е опит за сплашване на населението.

Припомняме, че шестима души загинаха, а десетки бяха ранени при нова атака в сърцето на британската столица, след като снощи бял микробус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж, движейки се с 80 км в час. След това превозното средство продължило към пазара „Бороу маркет“, където нападнали минувачите с нож.

Нападателите са трима. Те са застреляни от полицията 8 минути след първия подаден сигнал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама