Кандидат-студенти разсъждаваха по темата: „Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели“

16:14, 04 юни 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На кандидатстудентския изпит по български език и литература в Софийския университет се падна вариант № 2. на теста. Тема на есето, което писаха зрелостниците беше латинската поговорка: „Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели“, съобщават от пресцентъра на университета

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят спокойно и отговорно, така че в края на изпита да си кажат:„Днес се справих и съм убеден, че ще успея.“

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидатите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалност „Право“, а с изпит по български език и литература и изпит по английски, френски, немски или испански език – специалност „Европеистика“, допълват от най-старото висше учебно заведение у нас.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 RobtFAICH 17:38, 26 сеп 20

Реставрация на бани в Подолск

2 RobtFAICH 11:34, 27 сеп 20

Възстановяване на баня емайл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама