Прокурорите избраха трима за ВСС , четвъртият чрез жребий

20:00, 04 юни 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повторното гласуване на Общото събрание на прокурорите избра трима за членове на ВСС, четвъртият ще бъде определен чрез жребий, тъй като двама имат равни гласове, предаде БГНЕС.

Кандидатите в изборната процедура са 12. Прокурорите избират от своя състав четирима членове на Висшия съдебен съвет за прокурорската колегия.

Няма кандидат, който да е събрал повече от половината от действителните гласове. Правилата регламентират, че след приключване на изборния ден при провеждане на втори тур, ако не е избран съответният брой членове с необходимото мнозинство, за избрани се смятат получилите най-много гласове. При равен брой гласове избраният или избраните кандидати се определят от Избирателната комисия чрез жребий, проведен в присъствието на заинтересованите кандидати.

Така за избрани се считат Пламен Найденов - 485 гласа, Георги Кузманов с 481, Даниела Машева с 445. Ясенка Шигарминова и Огнян Дамянов имат по 440 гласа. Така за това кой от двамата ще бъде четвъртият член от прокурорите ще определи жребий. Той ще се състои утре в сградата на ВСС.

С хартиена бюлетина са гласували 73-ма души, а чрез системата за електронно дистанционно гласуване 1087.

Общият брой на бюлетините е 1160, от които недействителни 6.

От действителните бюлетини подадени в избирателните секции гласовете са

разпределени, както следва:

За Галина Стоянова - 231 гласа; За Георги Кузманов - 481 гласа; За Гергана Мутафова – 402 гласа; За Даниела Машева - 445 гласа; За Евгени Иванов - 309 гласа; За Ивайло Медаров – 196 гласа; За Магдален Маринов - 133 гласа; За Мери Найденова - 103 гласа; За Огнян Дамянов - 440 гласа; За Пламен Найденов – 485 гласа; За Пламен Марков - 127 гласа; За Ясенка Шигарминова – 440 гласа.

При посочените резултати няма кандидат събрал повече от половината действителни гласове, поради което и на основание чл. 29л, ал. 4 за избрани се считат събралите най-много гласове Пламен Найденов, Георги Кузманов и Даниела Машева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама