КНДР: По всяко едно време можем да ударим САЩ

20:06, 04 юни 17 / Свят 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тестваните балистични ракети тест "Hwasong-12" на Северна Корея показаха способността по всяко време да достигнат континенталната част на САЩ, съобщи официозът на Пхенян в. "Родон Синмун". Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

"Ако Вашингтон се реши да извърши провокация срещу Пхенян, севернокорейският ядрен удар ще предизвикан справедливо и ще превърне САЩ в пепел", казва изданието.

Според вестника "с блъф и страхливи действия САЩ се опитват да сплашат Северна Корея с помощта на американските стратегически ядрени оръжия, разположени около Корейския полуостров“.

"Родон Синмун", който изразява мнението на ръководството на Пхенян, препоръчва на администрацията на Доналд Тръмп "да се откаже от своята враждебна политика спрямо азиатската държава."

"В противен случай възможностите на Пхенян за прилагане на ядрен удар върху САЩ ще се увеличават с всеки ден по-бързо", се подчерта в статията.

Вестникът предупреждава, че Северна Корея "ще произвежда по-точни и различни видове ядрени оръжия, докато САЩ не направят разумен избор."

14 май Северна Корея успешно стартира балистични ракети със среден обсег "Hwasong-12". Както беше съобщено от информационна агенция KCNA, изпитването се провежда, за да се оценят "тактическите и технически характеристики на нов тип балистична ракета."

Резолюция на Съвета за сигурност на ООН забранява на Пхенян всякаква дейност, свързана с разработването на ядрени оръжия. Оттам не признават тези документи, твърдейки, че страната има пълното право да засили защитата на фона на враждебната политика на Вашингтон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама