Войната в Сирия не е спряла

23:34, 04 юни 17 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийската правителствена армия е отбила в неделя атаките на бойците от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" в град Дераа (110 км южно от Дамаск). Както съобщи телевизия "Ал Манар", цитирана от ТАСС, ожесточените боеве продължават от сутринта в район, който защитава прохода към градските квартали под защитата на правителствените бойци.

В същото време бойците от "Джебхат ан Нусра" продължават да обстрелват жилищните райони в Дераа- Съобщава се за ранени сред цивилното население.

Източно от Палмира правителствените бойци са поели контрола върхи 1,4 хиляди кв.км. и са заели стратегически височини и изгодни огневи позиции на подстъпите към петролните полета Арак, които са под контрола на "Ислямска държава".

На северния фронт сирийските правителствени войски са освободили Мескена (100 км източно от Алепо) и са достигнали до линия на съприкосновение със силите на опозиционната на Дамаск организация "Сили на демократична Сирия" (СДС), в която основата е на кюрдските милиции.

Мескена бе последния опорен пункт на ИД край язовир "Асад" на река Ефрат. Това селище се намира на границата на провинция Алепо и Рака, откъдето пътят продължава за Табка - градът на Ефратската ВЕЦ (на 160 км от Алепо), който премина под контрола на СДС на 10 май след обсада, продължила 50 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама