Започват честванията за 60-годишнината на Златни пясъци

07:00, 08 юни 17 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С работна среща на тема „Перспективи за развитие на Златни пясъци“ днес започват проявите по случай 60-годишнината на курорта. В тях ще се включат бивши и настоящи служители, хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти. Сред гостите са представители на най-големите туроператорски фирми - DER Touristik, Thomas Cook, Alltours, Schauinsland, Anex Tour, Coral Travel, Pegas Touristik, Intourist, както и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Юбилеят се подготвя от месеци. Част от инициативите е томбола за безплатни почивки – семейни или за двама, в различни хотели на курорта. Печелившите ще станат ясни днес.

Официалният старт на честванията ще бъде даден довечера с тържество в хотел „Интернационал“, организирано от Община Варна и браншови организации в курорта. На специално изградена сцена в центъра на комплекса от 19 ч. ще започне празничен концерт, който ще завърши със заря. През целия ден туристическо влакче ще вози безплатно гостите на курорта. По повод юбилея в хотел „Интернационал“ е подредена фотоизложба от 22 снимки, които показват историята на създаването и развитието на курорта. 

Съпътстващата програма продължава утре с форум на побратимените руски и български градове. В него се очаква да се включат представители на 13 руски града и 16 български общини. Организатори са Община Варна и Националното сдружение на общините в Република България, със съдействието на Генералното консулство на Руската федерация във Варна и на Руския културно-информационен център в България.

Вечерта в 20,30 ч. започва концерт на руската група "Любэ" в зоната за обществен достъп на пристанище Варна. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама