15 таксита ще могат да извършват дейност в община Тервел

07:27, 08 юни 17 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Максималният брой таксиметрови автомобили, които могат да извършват дейност на територията на община Тервел, е 15. Това реши на последното си заседание Общинският съвет по предложение на кмета инж. Живко Георгиев.

Местният парламент утвърди реда и условията за разпределение на общия брой автомобили между превозвачите.

Според него, разрешението за извършване на таксиметров превоз и холограма се издават от кмета на Общината за всеки отделен автомобил за таксиметров превоз. Максималния брой автомобили за един превозвач не може да превишава 5 автомобила, което е 33 процента от общия брой автомобили. Издаването на ново разрешение за таксиметров превоз се извършва при наличие на незает брой на работещите таксиметрови автомобили.

Кметът на общината отнема разрешението когато се установи, че е издадено въз основа на неистински или документ с невярно съдържание, при отнемане на лиценз, издаден от министъра на транспорта или при заличаване на регистрацията. Действието на разрешението се прекратява в деня когато притежателя му го върне в общината, се прекрати дейността на превозвача, изтече срока за което е издадено или е отнето.

Общинският съвет определи също минимална и максимална цена за 1 километър пробег. Дневната тарифа за 1 км пробег е с минимална цена 0.60 лева, а максимална - 1.10 лева. Нощната тарифа за 1 км пробег ще е с минимална цена 0.70 лева и с максимална - 1.20 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама