Областният управител на Разград потърси съдействие от Министерството на отбраната за сградата на ДНА

10:07, 08 юни 17 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Гюнай Хюсмен потърси съдействие от ръководството на Министерството на отбраната относно обезопасяването на сградата на бившия Дом на народната армия в центъра на Разград. Това стана след сигнали от граждани и лични наблюдения на Хюсмен върху състоянието на сградата, известна сред жителите на областния център като ДНА, съобщиха от областната администрация.

 

 

В началото на седмицата Областният управител изпрати писмо до Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в Министерството на отбраната. В него той уведомява ведомството, че сградата на Гарнизонния военен клуб със застроена площ от 338,57 кв.м., която се намира върху терен с площ 710 кв.м., е в изключително тежко аварийно състояние. „Поради обстоятелството, че се намира в непосредствена близост с оживена улица и тротоар, е налице реална опасност от откъртване на елементи от фасадата и причиняване на нежелани инциденти“, аргументира Хюсмен настояването си да се предприемат спешни мерки по обезопасяването на сградата, а в по-дългосрочен план и извършване на основен ремонт. Според Закона за държавната собственост поддържането и ремонтите на имотите-държавна собственост се извършват от ведомствата, на които са предоставени за управление, уточнява още областният управител. Към писмото е приложен е Актът за публична държавна собственост на недвижимия имот с предоставени права на управление на Министерството на отбраната.

Ден по-късно Областният управител Гюнай Хюсмен разговаря по темата и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който пое ангажимент да проучи проблема и да съдейства за разрешаването му.

 

 

Трябва да сме добри стопани на наследеното от предшествениците ни, а не да оставяме подобни красиви сгради с потенциал отново да възвърнат блясъка си да се рушат при това в центъра на областния град , коментира Хюсмен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама