С променен състав полските национали пристигнаха в България

11:17, 08 юни 17 / Спорт 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Волейболните национали на Полша пристигнаха в България с две нови имена в състава си в сравнение с тима, който игра през първата седмица от Световната лига. Селекционерът на световните шампиони Фердинандо де Джорджи доведе за мача у нас посрещана Артур Шал-пук, както и диагонала Лукаш Кашмарек.

Те влизат сред 14-те, които ще бъдат на разположение на Дружината в морската ни столица на мястото на централния блокировач Якоб Кохановски, който ще се готви за световното първенство под 21 години, и Рафал Бушек.

"Промените в състава ни са планирани, защото искаме да дадем шанс на възможно най-много момчета да вземат участие в Световната лига. Приемаме предстоящите мачове много сериозно, но и като част от подготовката ни за европейското първенство, на което сме домакини", коментира ротaцията в състава по-мощник-тренъорът на световните шампиони Пъотър Грушка.

Дружината пристигна в България с актив от 2 победи и едно поражение. Поляците съумяха да спечелят срещу силния отбор на Бразилия. Българските волейболисти пък постигнаха пълен обрат срещу отбора на Русия.

Ето и пълният състав на Полша за мача:

Разпределители: Фабиан Джижка, Гжегош Ломашч

Центрове: Матеуш Биениек, Карол Клош, Бартоломей Лемански Посрещачи: Михал Кубяк, Бартош Курек, Артур Шалпук, Александър Сливка

Диагонали: Лукаш Кашмарек, Давид Конярски, Мачей Мужай Либеро: Дамян Войташек, Павел Заторски

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама