Разград е домакин на финалите от „Ученически игри 2017“ по волейбол за момчета 5-7 клас

11:22, 08 юни 17 / Спорт 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отбори от 10 училища в цялата страна – от Омуртаг, Дупница, София, Варна, Червен бряг, Смолян, Сливен, Кърджали, Бяла Слатина и Разград участват във финалите на „Ученически игри 2017“ по волейбол за момчета 5-7 клас. Надпреварата се провежда в спортна зала „Лудогорец“ в Разград, съобщиха от областната администрация.

Снимки: Областна администрация - Разград

Експертът в Регионалното управление на образованието Николай Миланов уточни, че за пръв път Разград е домакин на финално състезание по този спорт. Организатори на надпреварата са Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионалното управление на образованието, Областен клуб „Спорт в училище“ и община Разград.

Игрите бяха официално открити от заместник областния управител Евгени Драганов. Той поздрави треньорите на десетте отбора за това, че подготвят спортисти в този традиционен и донесъл световна слава на България спорт, като припомни и последното постижение на българските национали – победата над Русия преди дни. На момчетата пожела да изберат волейбола за своя кауза и да постигнат спортните върхове на Казийски, Соколов и компания. Драганов се обърна и към съдиите на турнира с пожелание да допринесат да се получи хубав спортен празник. „Нека всички участници в състезанието отнесат по родните си места приятни спомени от Разград и като се върнат в Лудогорието след време да видят, че регионът се развива с бързи европейски темпове“, каза още Драганов.

Снимки: Областна администрация - Разград

На откриването на турнира присъстваха също началникът на РУО-Разград Атанас Дончев и директорът на УСШ “Руси Бухтев“ Цветан Танев.

Поздрав към участниците и гостите отправиха Градския мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова и Танцова формация „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов към Центъра за работа с деца.

Снимки: Областна администрация - Разград
Снимки: Областна администрация - Разград

Първата среща в турнира бе между отборите от Смолян и Бяла Слатина.Ттурнирът продължава до края на седмицата, в неделя са срещите за призовите места, закриването е в 12.30 ч.. Област Разград се представлява от отбора на ОУ “Васил Левски“ - Разград, чиято първа среща с тим от София  е днес от 12.30 часа. В 18 ч. днес момчетата играят с Кърджали, в петък от 12.30 ч. – с Варна, а в 18 ч. – с Дупница, допълват от областната управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама