Община Каолиново е на първо място по рейтинг на прозрачност на институциите 2017 г. сред общините в област Шумен

15:23, 08 юни 17 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Каолиново е на първо място по Рейтинг на активната прозрачност на органите на местно самоуправление сред общините от област Шумен“. Това стана ясно след публикуване на резултатите на ПДИ, за оценяване на Интернет страниците и подаване на електронни заявления до административните структури в системата на изпълнителната власт.

В периода 7 февруари – 31 март 2017 г. Програма Достъп до Информация прегледа и оцени 566 интернет страници на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти, задължени да предоставят информация, и независими органи на власт.

Целта на проучването бе да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Въз основа на индикаторите за изпълнението на задълженията за активно публикуване на информация, системата на проучването генерира различни рейтинги.

По Рейтинг на активната прозрачност на органите на местно самоуправление за област Шумен получаваме следното подреждане:

1.

Община Каолиново

68.7 т.

2.

Община Хитрино

67.5 т.

3.

Община Смядово

66.8 т.

4.

Община Никола Козлево

64.7 т.

5.

Община Велики Преслав

58.0 т.

6.

Община Нови пазар

53.1 т.

7.

Община Върбица

51.8 т.

8.

Община Каспичан

46.8 т.

9.

Община Шумен

46.0 т.

10.

Община Венец

40.3 т.

 

 

Резултатите от проучването са достъпни на страницата на ПДИ: http://www.aip-bg.org/surveys/Сравнителен_рейтинг/201759/?InstCategoryID=IN0012&ProvinceID=SHUMEN  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама