Кметът на Банско дебатира туристическия бизнес в Брюксел

15:37, 08 юни 17 25 564 Шрифт:
Автор:

Делегация от Община Банско, водена от кмета Георги Икономов, бе на работно посещение в централата на Европейския парламент в Брюксел. 

По покана на българския евродепутат от ЕНП д-р Андрей Ковачев, градоначалникът, съветници от местния парламент, както и кметове на населени места, проведоха поредица от срещи с представители на европейската институция. 

В програмата им бе включена среща с Клаудия Монтейро де Агияр – португалски евродепутат, член на Комисията по транспорт и туризъм към Европейския парламент, и Херберт Дорфман. 

"В рамките на визитата бе обсъдена политиката на ЕС в областта на туризма, нарастващия потенциал на България и Балканския полуостров като по-сигурна туристическа дестинация в съвременната реалност на повишена терористична заплаха. По време на разговора Икономов изтъкна предимствата на региона със своите съхранени природни дадености, исторически забележителности и чиста храна. Коментирани бяха новите европейски институционални мерки в ситуацията на глобален тероризъм, механизмите за справяне с мигрантската вълна и посоката на ЕС по отношение на визовия режим", казаха от Общината. 

Интересите на местната администрация са насочени към финансиране на изследвания по тази програма в сферата на идентифицирането на екстремни природни рискове, картиране на тези рискове и набелязване на мерки за ограничаване на въздействието им върху живота и местната инфраструктура. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама