Обмислят промяна на велосипедното движение в Градската градина на Шумен

16:25, 08 юни 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложение за регулиране на велосипедното движение в Градската градина е внесъл инж. Николай Евтимов.Това стана ясно днес на заседание на Правна комисия към Община Шумен.

Инж. Евтимов предлага цялата територия в Градската градина да остане свободно място за каране на велосипеди за деца до 14 години. 

За деца над 14 години и пълнолетни деца да се обособят смесени алеи за велосипеднои пешеходно движение по част от съществуващите алеи на парка / маркирани със синьо на схемата/. Алеите да се обозначат с пътен знак Г16 и хоризонтална маркировка. При входовете на парка да се монтират разяснителни табели Т17 за режима на движение на велосипедистите. Алеите, които за забранени за велосипедисти над  14 години,  да бъдат обозначени с пътен знак В9.

 

Предложението е разгледано от експертен съвет по благоустройство на територията, като се дава принципно съгласие по предложението на инж. Николай Евтимов, каза адвокат Даниела Русева, председател на Правна комисия.

 
 

Правна комисия предложи общинска администрация да организира обществено публично обсъждане в едномесечен срок по идеята на инж.Евтимов.  След което да бъде уведомена временната комисия по Наредба 1 за резултатите от общественото обсъждане и за вземане на решение по предложението.  Чак след това да се предприеме изменение на Наредба  1, прие комисията единодушно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама