Община Разград с награда за принос в популяризирането и утвърждаването на професията социален работник

17:17, 08 юни 17 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград е отличена със специално учредената награда за „Принос в популяризирането и утвърждаването на професията социален работник“, съобщиха от общинската администрация. Наградата бе връчена по време на Националния форум на социалните услуги, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Община Варна и Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Призът получи зам.-кметът Ердинч Хасанов, който благодари за наградата и подчерта, че община Разград работи усърдно в утвърждаване на добрите практики в социалната сфера и идеята е те да бъдат надграждани с всяка изминала година. „Това е признание, което показва, че ние работим в правилна насока и ни дава увереността да продължаваме да го правим със същия хъс“, допълни в своето изказване зам.-кметът.

 

Награда за „Личен принос в развитието на националното партньорство и социалните услуги“ получи още един представител от Разград – Росен Аврамов, директор на Центъра за обществена подкрепа.

По време на форума бе дадена трибуна и възможност за представяне на самите социални услуги, екипите и възможностите на техните ползватели, и чрез добър опит бяха очертани основните посоки на тяхното бъдещо развитие, информират още от общинската управа. Като водещ фокус на програмата на форума бяха включени темите за социални услуги, заетост на хората с увреждания на отворения пазар на труда с поглед към развитието на социалната сфера, подкрепяща личностното развитие на хората, имащи нужда от подкрепа. Включени  бяха и традиционно предизвикващи интерес теми като обмен на добри практики от Европа и България, отговорностите на местните власти и партньорствата с тях за подкрепа развитието на заетост, социални услуги и социално включване, европейско и национално партньорство, работа по Европейски семестър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама