Над 300 ученици показаха познания по безопасност на движението

17:30, 08 юни 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петокласници от 10 варненски училища се включиха в състезанието-викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, което се проведе днес в пленарната зала на Община Варна. Организатори бяха областната дирекция на МВРи общинската дирекция „Превенции“. Състезанието отбеляза началото на лятната ваканция на децата и бе заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училище“, стартирала в област Варна през 2001 г. Целта му бе да популяризира превантивната работа на полицейските служители в училищата.

В продължение на два часа над 300 ученици от пети клас участваха в игрите на състезанието, като отговаряха на въпроси по законите за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и за закрила на детето; работиха по тематична кръстословица, подреждане на пъзели (пътни знаци), попълване на „електронна листовка“ и др. Във всички игри помощници на участниците бяха инспекторите детска педагогическа стая и районните инспектори. За отлични знания и умения във викторината учениците бяха отличени с награди от Община Варна.

Гости на събитието от Главна дирекция „Национална полиция” бяха инспекторите от сектор „Детска престъпност” Десислава Цанкова и Петър Петров, които връчиха специални награди за всяко училище и грамота от главен комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП на МВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама