Ще проверяват социалните центрове в област Добрич

19:17, 08 юни 17 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-областният управител Ивелина Илиева проведе работна среща със основния състав на Звеното за мониторинг и оценка за изпълнението на Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Добрич, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Ирена Баирова, която е и заместник-председател на Звеното, запозна председателят му с текущото състояние по изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в областта. Тя отбеляза, че към настоящия момент единствено общините Добрич и Генерал Тошево са информирали писмено дирекцията за планираните социални услуги през 2018 г.

Баирова отбеляза, че разкритият в Община Генерал Тошево Център за обществена подкрепа сега е по проект, но от следващата година е включен в общинския план като делегирана от държавата дейност.

В хода на дискусията стана ясно, че единствено в общините Тервел и Каварна няма Центрове за обществена подкрепа.

Решено бе Звеното за мониторинг и оценка за изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги през летните месеци да извърши проверки на Центровете за обществена подкрепа и Центровете за социална рехабилитация и интеграция в областта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама