Валентин Радев разговаря с Джулиан Кинг - комисар по сигурността към ЕС

19:24, 08 юни 17 / Политика 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на участието си в Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в Люксембург министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с Джулиан Кинг - комисар по сигурността към Европейския съвет. Двамата обсъдиха приоритетите на ЕС в областта на вътрешната сигурност, информира БГНЕС.

Българското председателство ще работи в тясно сътрудничество с екипа на комисар Кинг за постигане на устойчиви резултати за повишаване сигурността на гражданите на ЕС – увери министър Радев, съобщиха от МВР.

Двамата споделиха мнението, че още сега трябва да стартира дебатът за това как да се постигне по-добрата ефективност на информационния обмен. Държавите членки трябва да бъдат насърчени да изпълнят изискванията на Директивата за резервационните данни на пътниците и да използват този инструмент в противодействието на организираната престъпност и тероризма.

Превенцията на радикализацията, взаимната съвместимост на информационните системи и сигурността на киберпространството са сред ключовите теми, по които ще работи Българското председателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама