Жертвите в лондонския пожар вече са 12

06:41, 15 юни 17 / Свят 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жертвите от най-мащабния пожар в Лондон за последните няколко десетилетия, достигнаха 12 души. Освен тях хоспитализирани са още 79 души, сред които 18 се намират в тежко състояние. В момента служителите на столичната пожарна служба използват дори безпилотни летателни апарати тип дронове, за да намерят начин да се доберат и до останалите хора, които към този момент се водят изчезнали в руините на изпепеления 27-етажен небостъргач „Гренфел Тауър” в Западен Лондон, предаде БГНЕС.

БГНЕС припомня, че в сряда в 01.16ч. местно време бе подаден сигнал за пожар в жилищната сграда, намираща се в кв. „Северен Кенсингтън”. По думи на очевидците огненото бедствие е започнало от първите етажи на зданието, но пламъците бързо са плъзнали нагоре. Според някои източници в домовете си в многоетажния блок са се намирали над 600 души.

Все още липсва информация за причината за пожара. Според в. „Дейли Мейл” е възможно да става дума за инцидент с битова техника в неизправност. Информацията си изданието позовава на очевидци, споменаващи взривил се хладилник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама