Започва националната среща „Младежки пространства“

07:31, 15 юни 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич гостува във Варна по повод осмата национална среща „Младежки пространства”, която се открива в 10 ч. днес в хотел „Черно море“. Тя се организира от Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите, Националния младежки форум и MoveBG.

Варна е избрана за домакин, тъй като тази година е носител на титлата „Европейска младежка столица“. При откриването еврокомисар Наврачич ще приветства младежите, а по-късно през деня в сградата на Икономическия университет заедно с президента Румен Радев ще участва в дискусия, част от инициативата на ЕК „Граждански диалог“. Началото е в 15,30 ч.

В националната среща участват повече от 150 представители на младежкия сектор в страната, голяма част от тях управляващи младежки пространства, както и представители на отговорни за реализирането на политики институции, за да дискутират теми от широк обществен интерес. Гости ще бъдат представители на министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и благоустройството, Италианския младежки форум и др. 

В събота ще се проведе 13-ото Национално младежко изложение, в рамките на което ще се проведе дискусия с участниците по повод изграждането във Варна на Черноморски младежки център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама