Поетично-музикални диалози в музея в Русе

09:47, 15 юни 17 / Култура 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поетично- музикални диалози ще се проведат в Регионален исторически музей в Русе от 18 ч. днес. 

Организатори са Фондация Орлин Анастасов, РИМ - Русе и Магистърска програма "Литература и култура" при ВТУ.

В рамките на поетично-музикалната вечер ще бъде представена„Крайпътна обител“ - дебютната книга на Александър Христов.

Младият тенор Яни Николов за първи път ще пее пред русенска публика.
Двамата млади творци ще бъдат представени от техните преподаватели – Димитър Михайлов и Венцеслав Анастасов. Предвиден е музикален поздрав от Венцеслав Анастасов.

Христов е завършил „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където в момента следва „Литература и култура“. През 2014 г. е сред лауреатите на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, а през 2016 г. е отличен за белетристика в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Носител е на наградата на Академичния съвет на ВТУ за 2015 г. Член е на литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев“. Участва в научни конференции и сборници. Има публикации в LiterNet, „Литературен вестник“, „Кръстопът“ и др.

Николов пък е завършил музикалното училище в Бургас и Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София. Той е избран от Фондация Орлин Анастасов да изпълни ролята на Арлекин от операта "Палячи" на 22 юни 2017 г. в НДК - София, където ще си партнира със световно известния тенор Кристиан Бенедикт. Яни Николов ще участва и на първото издание на фестивал "Дионисия" в Корфу, организиран от фондацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама