Възстановена е инфраструктурата в пострадалите от пороя села в Сливенско

17:23, 15 юни 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В срок приключиха аварийно-възстановителните дейности в две от населените места в Сливенска общината, пострадали от проливния дъжд в началото на месеца. Това съобщиха от общинската администрация.

В селата Гавраилово и Селиминово, след падналия в късния следобед на 2 юни краткотраен пороен дъжд в количества над 70 л/кв. м.,  бяха нанесени щети върху общинската инфраструктура. Пострадаха улици, съоръжения, частите имоти,  намиращи се в близост до деретата. Наводниха се приземни етажи и частично се увредиха имущества. Необходимите отводнителни мероприятия се изпълниха от екипи на пожарната в Сливен и с доброволен труд от жителите на селата.

Водостоците са почистени от пренесения инертен материал. Възстановена е изцяло проводимостта на над 2 км речни легла на преминаващите през двете села дерета.

Пред приключване са възложените дейности в най-пострадалото село – Струпец. Деретата са почистени и е възстановена тяхната проводимост в критичните участъци, заедно с разрушените укрепителни и предпазни диги. Извършват се спасителни и възстановителни работи на улиците, чиято проходимост и достъп до имотите беше нарушена. Изнесени са парчетата от разрушената асфалтова настилка, попълнени и уплътнени са образувалите се големи дупки. След стабилизацията ще бъдат извършени асфалтови работи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама