Осъдиха 24-годишен, обрал жилище във Варна

17:35, 15 юни 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие Районният съд във Варна наложи ефективно наказаниe на 24-годишен мъж за битова кражба. М. А. призна вината си за извършена на 24 февруари тази година кражба от частен дом в района на автогарата на компютър, уеб камери, технически аксесоари и дрехи. Кражбата е извършена рано сутринта, непосредствено след като подсъдимият забелязал, че обитателя на къщата заключва вратата и тръгва за работа.

Младият мъж упражнил натиск върху дограмата на прозорец откъм улицата и успял през него да проникне в жилището. Отнетото чуждо имущество, на обща стойност за близо 1000 лева, подсъдимият отнесъл и скрил в необитаема постройка в ромската махала.  Ден по-късно, при извършена проверка от полицията, младежът признал за стореното и показал къде е укрил откраднатите вещи.

Той е осъждан за други посегателства срещу собствеността и личността и в момента изтърпява наложено му с предходна присъда наказание. За конкретната кражба съдът му наложи 6 месеца лишаване от свобода, които да търпи в затвор, при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама