Един вицепремиер и 8 министри на парламентарния контрол

18:51, 15 юни 17 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Томислав Дончев и още осем министри от настоящия кабинет с премиер Бойко Борисов са включени в програмата за редовния петъчен парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Дончев ще отговаря само на един депутатски въпрос и той е за темпове на усвояване на средства по еврофондовете за периода 2014-2020. Два са въпросите към правосъдния министър Цецка Цачева, която ще отговаря на народните представители веднага след Дончев. Бившият председател на НС ще говори за предсрочно освобождаване на затворници за добро поведение, както и за конкретни действия на България за структурирането и започване на работа на Европейската прокуратура.

Другите министри, които са включени в програмата са Теменужка Петкова, към която има 5 въпроса и питане от ресора й енергетика. Въпросът е за актуалната политика на министерството за гарантиране на електроенергийната сигурност на България. В контрола са включени още министърът на туризма – Николина Ангелкова, на образованието - Красимир Вълчев.

Има въпроси и към вътрешния министър Валентин Радев в петъчния контрол. Единият от тях е за пълноценното функциониране на интегрираната система за охрана на границата с Турция.

В програмата е записано още участие на Боил Банов, министър на културата, на Емил Караниколов, министър на икономиката и на регионалния министър Николай Нанков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама