Ограничаване на работниците от България и Румъния ще иска Макрон

08:52, 24 авг 17 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Както вчера topnews.bg ви информира тече европейската обиколка на президента на Франция – Еманюел Макрон.

На 23 август той посети Австрия, където се срещна освен с нейните лидери и с премиерите на Чехия и Словакия. Днес е в Румъния, а в петък ще води преговори с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в Евксиноград.

Конкретната цел на тези визити е да създаде климат на доверие по деликатния въпрос за командированите работници, пише френският в. "Кроа", цитиран от информационните агенции.

От френското издание анализират, че темата ще му създаде трудности, най-вече в Румъния, която е против затягането на европейските правила в тази област. Около 30 000 от командированите работници във Франция идват от Румъния - повече от тях са само работниците от Полша и Португалия. Румънските работници, които работят в строителството получават доста над 300 евро, които могат да спечелят в родината си, и допринасят значително за сумата от 1,58 милиарда евро, които румънските емигранти връщат всяка година в родината си. След като Европейската комисия обяви през 2016г., че иска да преразгледа европейската директива по въпроса, Румъния и 10 други страни изразиха несъглсието си. Румъния и България, от които идват много от командированите работници в ЕС, са ключови дестинации за френския президент, допълва още в. "Кроа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама