Здравословни идеи за похапване след вечеря

21:30, 28 юни 18 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да преработва тялото ви пъноценно храната, която му давате е важно да вечеряте рано и да не се храните непосредствено преди лягане. Храненето късно вечер може да е една от основните причини, за да не можете да постигнете оптимално тегло и да трупате излишни килограми.

Но има храни, които не са толкова вредни, а напротив – консумацията на правилния протеин вечер може да ви помогне да изградите мускули, докато спите. Ниско-гликемичните въглехидрати могат да ви помогнат да контролирате кръвната си захар на следващия ден и дори да регулирате апетита си.

Ето нашите идеи за здравословни ‘’среднощни’’ закуски ако имате нужда от тях.

Кокосов крем с манго

Кой не обича студени и кремообразни десерти? За съжаление, повечето от стандартните закупени в магазина замразени десерти са пълни с калории и захар. Но ако сами си направите десерт от замразено манго и кокосово мляко ще заситите нуждата си от сладко по здравословен начин без излишни калории.

Сладки без печене с фъстъчен крем

Ако си приготвите бисквитки, които не се пекат, но съдържат чудесна комбинация от фъстъчено масло и черен шоколад, заедно с малко мед за сладост ще се радвате на вкусен и здравословен десерт. Добавянето на овес прибавя фибри и растителни протеини, които ги правят много полезни.

Черен шоколад

Шоколадът често се разглежда като забранена храна - но не всеки шоколад е еднакъв. Съществува голяма хранителна разлика между млечния шоколадов бонбон и богатия на какао тъмен шоколад. В тъмния шоколад липсва високото съдържание на добавена захар в традиционния шоколад и вместо това ви осигурява ударна доза антиоксиданти, за които е доказано, че намаляват кръвното налягане, нормализират нивата на инсулин, намаляват възпаленията и подобряват настроението ви. Следващият път, когато ви се похапва шоколад след вечеря изберете парченца черен шоколад с минимум 70% съдържание на какао.

Шам фъстък

Шам фъстъкът с черупка е отлична среднощна закуска, защото процесът на изваждане на ядката изисква известна работа, вследствие на което се забавя приемането и от там и количеството, което поглъщате. Колкото по-бавно ядете, толкова по-малко ще консумирате. В допълнение тези ядки съдържат много полезните фибри, биотин, витамин В6, тиамин, фолиева киселина, ненаситени мазнини и растителни стероли, което ги прави изключително хранителни и здравословни.

 

Следва продължение

сн. zdravoslovnohranene.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама