Димитър Делчев: „Моделът Делян“ може да бъде разбит с широка антиГЕРБ коалиция

08:57, 04 окт 17 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Моделът Делян“ може да бъде разбит с широка антиГЕРБ коалиция и първата стъпка са местните избори, каза пред телевизия „България он еър“ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Според него, този модел прави страната най-бедната и корумпирана в Европейския съюз. Той вади парите от джобовете на хората и ги слага при подбран елит. ГЕРБ управляват общините като техни феодални владения, Хасково е поредният симптом, преди това видяхме Септември, Суджукгейт в Добрич. Трябва да се противопоставим срещу модела и разширяването му, заяви Делчев. Неприемането на оставката на Добрев ще бъде поредното бламиране на председателя на ГЕРБ, който я прие, от депутатите му, комантира той.

«Ще чуя какво ще ми кажат нашите 230 структури в страната с кого могат да работят, те ще изберат партньорите си за местните избори», каза той.

На въпрос за обединение на дясното Делчев отговори, че първо трябва да се проведе разговор за морала. Шансът за разбиването на модела е широка коалиция между партии, местни коалиции , граждански организации, но всички да оставят егото и чувството за превъзходство пред вратата, ако искаме да победим „модела Делян“. «Няма да участваме в никакви коалиции, чиято цел е само влизане в Народното събрание, а не промяна в управлението и реформи», категоричен бе той.

Разлика между БСП и ГЕРБ няма. Когато БСП управлява, те се възползват от създадения в държавата модел. Този, при който съдебната власт е опитомена и на практика не контролира изпълнителната такава, която пък безконтролно назначава и усвоява средства, каза Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама