Михов призова за защита на българските национални интереси в Сърбия

14:09, 03 ное 17 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов направи изказване от парламентарната трибуна във  връзка с българското малцинство в Сърбия. Михов, който е историк и заместник-председател на ВМРО, изрази възмущение от позицията на БСП, която оспорва идеята за връщане на името на Цариброд в Западните покрайнини. Сега градът носи името на Георги Димитров, което според Патриотите е историческа гавра.

Михов декларира категорично, че държавата трябва да защитава всеки един българин, където и да се намира той.

Депутатът изтъкна успешната през последните месеци външна политика на страната ни, като напомни, че правителството на Обединените патриоти и ГЕРБ направи пробив в отношенията с Република Македония както и извоюването на признаването на българското национално малцинство в Албания.

Изразяваме учудване, че парламентарната група на БСП декларира официално подкрепа на идеята за запазване на името на стария български град Цариброд в Западните покрайнини, каза доц. Михов.

Той припомни и за бивш български министър-председател от БСП, който е наричал Западните покрайнини Източна Сърбия и е декларирал, че проблеми за българското малцинство, признато по силата на Ньойския договор в Кралството на сърби, хървати и словенци, няма в съвременна Сърбия. Днес от БСП чухме същите внушения, възмути се Патриотът и заяви, че такива констатации работят срещу сънародниците ни в Западните покрайнини и засилват чувството им, че са изоставени от Майка България.

В заключение доц. Милен Михов посочи, че с тази си позиция БСП очевидно не се учи от собствените си грешки.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама