"Предполагаемите" горивни замърсители на въздуха

11:38, 10 яну 18 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с европредседателството в България, 15 електрически автомобили ще превозват присъстващите делегати. Три нови зареждащи станции бяха инсталирани на Летище София.
Но повечето от превозните средства в България са неелектрически. Всъщност от около 3,44 милиона превозни средства в страната, само 384 са електрически, а общо около 3 500 са регистрираните хибридни авт всичкитомобила.
В България атомобилите , които са на повече от 10 години са 200 000 на брой, а от всички превозни средства в страната 1,35 милиона са на повече от 20 години. Доказано е, че двигателите от тази „епоха“, особено дизеловите са изключителен замърсител на въздуха.
Общо 21 000 автобуса са в експлоатация в България, а твърде много от тях са със стари дизелови двигатели, което подпомага и засилва замърсяването на въздуха.
Официално регистрираните автомобили с пропан и метан са малко над 170 000. Но това число не включва „преобразуваните“ с газова/метанова уредба автомобили в страната.
В „държавен“ мащаб, електрическите автомобили биха предотвратили много вредни горивни частици във въздуха. Но в България пазарът на такива все още е слаб, а основната причина е с финансов характер

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама