Девет протеста по време на откриването на европредседателството

12:52, 10 яну 18 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Девет протеста са насрочени по време на официалното откриване на председателството на България на Съвета на ЕС на 11-ти януари, съобщи зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Един от протестите е в подкрепа на Истанбулската конвенция. След това от 17:00 до 20:30 часа са всички останали протести – “За” и “Против” втория лифт в Банско.

Съгласували сме маршрути на движение, сборни и крайни пунктове, по начин, по който да не пречат на делегациите. Вярваме, че това ще се спази от всички протестиращи, защото в противен случай не би била приятна ситуацията“, подчерта Златанов.

Едната зона, в която ще има протести е бул. „Витоша“, бул. „Цар Освободител, площад „Независимост“ и пл. „Св. Александър Невски“. Другата зона е паметникът на „Патриарх Евтимий“, бул. „Васил Левски“, „Гурко“, „Раковски“ и Руски паметник.

Надяваме се никой да не прави излишни провокации, които няма да бъдат от полза за никой в държавата, тъй като ще сме във фокуса на всички европейски и световни медии. Демократична държава сме, всеки има правото да изрази мнението си и да протестира. Ще проявим гъвкавост така, че да се случат всички събития без да има негативен обществен отзвук“, каза още Златанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама