Президентът отправи молба към Китай за директна самолетна линия до България

15:19, 10 яну 18 / Култура 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Румен Радев отправи молба към Китай, в лицето на китайския посланик Джан Хайджоу, за откриване на директна самолетна линия до България. „Вярваме, че ако китайската държава открие директна самолетна линия до България, това ще доведе до засилване на туристическия поток и повече китайски туристи ще посетят страната ни“, заяви президентът.

Молбата беше отправена по време на официалното посещение на известния китайски учен и писател проф. Гордън Уан, който е на посещение в страната ни като заместник-председател на Алианса на цивилизациите към ООН. На срещата присъства и посланикът на Китай Джан Хайджоу.

„Между България и Китай има отлични отношения и ние бихме желали те да получат широка всеобхватност“, заяви държавният глава.  Президентът Радев и проф. Уан споделиха виждане, че е необходимо двустранният потенциал за сътрудничество да се развива едновременно във всички области.

„Към политическите и икономически отношения трябва да добавим и развиваме културата, духовността и образованието“, посочи в Румен Радев. Държавният глава беше категоричен, че за да се случи това, е необходимо да се подобрят свързаността и прякото общуване между хората в двете страни.

По време на разговора държавният глава посочи, че България подкрепя и високо оценява инициативата за сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1”. Румен Радев изрази задоволството си, че нашата страна ще бъде домакин на срещата през настоящата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама