БСП иска изслушване на Борисов за убийствата в Нови Искър и на Петър Христов

16:08, 10 яну 18 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП ще иска премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента относно ситуацията в страната след убийствата от последните дни. Това обяви заместник-председателят на партията Кирил Добрев.

По думите му основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Добрев даде пример с отвличането преди месеци на сина на бизнесмен, опита за убийство на данъчен инспектор, шесторното убийство в Нови Искър, убийството на бизнесмена Петър Христов.

И да не ми пробутват теорията за “Килърите” и за “Наглите”, защото оттук пък колко въпроса излизат”, коментира Добрев. “В качеството си на какъв Христов е правил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник, къде е извършена срещата, била ли е обезпечена, вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите”, попита той.

Вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" остава за корупция, в което влиза и престъпността”, каза Кирил Добрев.

Той съобщи още, че в събота Националният съвет на БСП ще обсъди на заседание позицията на партията относно ратификацията на Истанбулската конвенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама