68% от ползващите интернет пазаруват онлайн

18:00, 17 яну 18 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

68% от използващи интернет в рамките на Европейския съюз са пазарували онлайн през 2017 г., показва проучване на Евростат.

Процентите обаче сериозно варират при отделните страни - членки на съюза.

Едва 23% от интернет потребителите в Румъния и едва 27% от тези в България са пазарували онлайн през миналата година.

В същото време този процент нараства съществено до 86% в Обединеното кралство, до 84% в Швеция и до 82% в Дания, Германия, Люксембург и Холандия.

71% от всички пазаруващи по интернет във възрастовата група между 16 и 24 години са купували главно дрехи и спортни принадлежности, става ясно от данните.

Близо 50% от електронните покупки на хората на възраст между 25 и 54 години са били за стоки за дома, докато в най-високата възрастова категория между 55 и 74 години, цели 57% от покупките онлайн са били с цел пътувания и почивка.

В рамките на целия ЕС, 85% от хората са използвали интернет през изминалата 12 месеца, като 57% от тях са осъществили онлайн покупки.

В същото време 66% от българите са ползвали интернет и едва 18% тях са се възползвали от пазаруването онлайн. За съжаление, по тези два показателя нашата страна се нарежда на последно място сред всички 28 страни - членки на Европейска съюз, отчита проучването на Евростат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама