Теодор Ушев ще направи първата си самостоятелна изложба в България

19:20, 17 яну 18 / Култура 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Номинираният за "Оскар" аниматор Тео Ушев ще направи първата си самостоятелна изложба в България през февруари в залите на Софийската градска художествена галерия, съобщиха съорганизаторите фондации "Моменти" и "Кидс хаус".

Тя обаче няма да е традиционна, а цялостна инсталация, която ще потопи зрителя в света на художника с помощта на най-новите технологии за т.нар. миксирана реалност.

"Като в тъмно огледало/In the mirror, dimly" ще бъде представена у нас от 20 февруари до 11 март в Софийската градска художествена галерия.

Художникът има подобни проекти, реализирани в Лондон, Квебек, Утрехт, Любляна, Токио, Сан Франциско и Анеси.

Става дума за нова и в световен мащаб технология, наречена миксирана реалност, която не е само виртуална, а комбинира заобикалящата среда и 3D картини и образи, взаимодействащи си в реално време.

Рисунки все пак ще има - вместо платно те ще бъдат върху термично фолио, използвано като задържащо топлината одеяло в кризисни ситуации. Художникът ще представи и отделен филм, направен на основата на тези изображения.

Изложбата-инсталация "Като в тъмно огледало/ In the mirror, dimly" е проект на фондациите "Моменти" и "Кидс хаус", финансиран по програма "Култура" на Столичната община в партньорство със Софийската градска художествена галерия и Националния филмов борд на Канада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама