Тийнейджър нахлу в руско училище с брадва и го запали (ВИДЕО)

11:45, 19 яну 18 / Свят 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тинейджър нападна с брадва и коктейл "Молотов" свои съученици в сибирско училище и рани най-малко седем души, съобщава Дарик. Нападателят е задържан и настанен в болница след като направил и опит за самоубийство. Инцидентът се разиграва в град Улан Уде, административния център на автономна република Бурятия.

По предварителни данни ученик от 9 клас е нападнал с брадва седмокласници от същото училище. След това той подпалил учебното помещение, използвайки бутилка със запалителна течност, съобщи за ТАСС говорителката на федералното следствие Светлана Петренко.

Ранени са седем души, двама от които са в тежко състояние, заяви вицепремиерът на Бурятия Вячеслав Цибикжапов, цитиран от Интерфакс.

снимка: Twitter

Случаят се разследва от Следствения комитет на Руската федерация. Образувано е наказателно дело за опит за убийство и небрежност по служба.

Това е второто нападение, извършено в руско училище тази седмица, припомня Франс прес. В понеделник двама юноши атакуваха с ножове ученици в уралския град Перм. Пострадаха общо 15 души.

Случаят от понеделник разпали отново дискусиите за сигурността в руските учебни заведения - твърде чувствителна тема в страната след кризата в училището в кавказкото селище Беслан, където прочеченски командоси взеха заложници през 2004 г., отбелязва Франс прес. Тогава загинаха 331 души, включително 186 деца.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама