175 години затвор за олимпийския доктор-педофил

09:00, 25 яну 18 / Свят 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият лекар на олимпийския отбор по гимнастика на САЩ Лари Насар беше осъден на между 40 и 175 години затвор за сексуално посегателство след като съдът изслуша показанията на близо 160 негови жертви, съобщи ВВС.

Съдията отхвърли опита на Насар да се извини като неискрен, като добави, че ще остане „в тъмнина през остатъка от живота си“.

Насар се призна за виновен по 10 обвинения в сексуално посегателство срещу момичета и млади жени, включително олимпийки. 54-годишният бивш доктор вече беше осъден на 60 години затвор за притежание на детска порнография.

Чест и привилегия е за мен да ви осъдя, защото не заслужавате никога повече да се разхождате извън затвора, заяви съдия Розмари Акилина по време на произнасянето на присъдата.

След седем дни на емоционални показания от жертвите на Насар, на него също беше дадена възможност да се обърне към съда. „Няма думи да опиша дълбочината и мащаба на това колко много съжалявам за случилото се. Това, което чувствам, обаче бледнее в сравнение с болката, травмата и емоционалното разрушение, които всички вие чувствате“, се обърна той към жертвите.

Насар става част от олимпийския екип на САЩ през 1996 г. Уволнен е през 2015 г. Неговият случай е един от най-големите скандали, които разтърсиха американския спорт от десетилетие насам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама