Първите севернокорейски състезатели пристигнаха на Олимпиадата

08:50, 25 яну 18 / Свят 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Пьончан пристигнаха първите севернокорейски олимпийци. Това са членовете на женския отбор по хокей. Те ще формират единен корейски отбор с южнокорейски хокеистки.

Състезателките са част от спортната делегация на Пхенян, която през следващия месец ще се подготвя за предстоящите Игри в Пьончан, на изток от Сеул. Северна Корея ще има още 10 спортисти, участващи в Зимните олимпийски игрите в Пьончан: трима състезатели в ски бягането, трима в алпийските ски дисциплини, двама по шорттрек и две двойки по фигурно пързаляне. 

През уикенда двете Кореи и Международният олимпийски комитет се споразумяха Северът да изпрати в съседката си 12 свои играчи, които да се сформират единен женски отбор по хокей на лед заедно с още 23 южнокорейски кънкьорки. 

И макар и международната общност да приветства сближаването на разделения полуостров в името на спорта, голяма част от Сеул възропта срещу решението за единен отбор. Аргументът беше, че в името на политическите си цели страната лишава някои от своите състезатели от шанса да се състезават на Олимпиадата. Бяха изразени и опасения, че внезапното прибавяне на толкова много играчи, толкова близо до състезанието ще наруши вече изградената отборна химия, съобщава БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама