Антоний Гълъбов: БСП показаха как не трябва да се прави вот на недоверие

10:12, 25 яну 18 / Политика 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini



БСП показаха как не трябва да се прави вот на недоверие към правителство. Темата за корупцията е актуална през последните 29 години. Ако има експертиза, ще могат да се извадят точните места с концентрация на корупция. Това заяви социологът и политолог доц.д-р Антоний Гълъбов в сутрешния блок на БНТ. По повод отсъствието на Борисов по време на дебатите, той напомни:

"Много е хубаво българските политици да се запознаят със закона и конституцията при обвинения. По конституция министър-председателят не е длъжен да присъства на дебата", каза още политологът.

"БСП успя да синтезира случващото се през последните месеци, но не внесоха нищо ново, което не беше добре. Вотът на недоверие е политически акт и в резултат на дебата БСП е вече опозицията, която се очаква", това каза политическият наблюдател Росен Карадимов, който също беше поканен в студиото като коментатор. "Този дебат не беше прокорупционен, а постави ефективните механизми за борба с корупция. БСП заявиха, че са част от проблема за корупцията и прехода, но искат решение на този проблем. Съгласен съм, че един вот не може да пребори корупцията. Темата е, че няма механизми за борба", завърши Карадимов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама