Герхард Шрьодер се готви за пети брак

10:35, 25 яну 18 / Свят 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се готви да сключи пети брак с корейка преводачка, която е с 26 години по-млада от него. Досегашният му брак се разпадна, съобщи самият той.

73-годишният бивш германски лидер – чийто разнообразен личен живот и четири брака му спечелиха прякора „Човекът Ауди“ по аналогия с четирите кръга на емблемата на германския производител на коли, каза, че през тази година ще се ожени за Ким Со Йен.

Вече се срещнах с нейното семейство“, каза той на пресконференция в Сеул, където усмихната двойка стоеше със сплетени ръце пред камерите.

Сватбата вероятно ще се състои през есента, а точното място и време ще бъдат определени допълнително“, добави той.

Ким Со Йен, която е на 47 г., е представител в Сеул на Агенцията за икономическо развитие на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия и е работила като преводачка на Шрьодер.

Тяхната връзка стана известна през септември, когато Дорис Шрьодер Копф, четвъртата съпруга на бившия канцлер, каза, че е в процес на развод с него и че Ким Со Йен е част от причините за разпадането на брака им.

Шрьодер настояваше, че бъдещата му съпруга няма нищо общо с развода му, но каза, че останалата част от живота си ще прекара пътувайки между Германия и Южна Корея. Той подчерта, че има необикновен интерес към историята, културата и изкуството на Южна Корея и се надявал да има повече възможности да научи повече за южнокорейците и културното наследство на тази страна.

Герхард Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 до 2005 г.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама