БСП внесе искане за референдум за Истанбулската конвенция

11:50, 25 яну 18 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП внесе в деловодството на Народното събрание искане за провеждане на референдум по въпроса за Истанбулска конвенция. Това съобщи депутатът от левицата Жельо Бойчев.

Подписите, които са внесли, са 74.

Предложеният въпрос е - “Подкрепяте ли Народното събрание на Република България да ратифицира конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие?”.

Той допълни, че от изявлението на ГЕРБ станало ясно, че въпросът за приемането на конвенцията от парламента се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството. Така, че този референдум, според него става още по-наложителен.

Според БСП референдум и предшестващата го обществена кампания и дискусия ще дадат отговор на многото въпроси, пред които са изправени, четейки конвенцията.

В крайна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в името на народа. Считаме, че така даваме възможност той да се произнесе по този важен обществен въпрос с голямо социално и обществено значение за развитие на страната”, каза Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама