Борисов пристигна на Световния икономически форум в Давос (СНИМКИ)

15:25, 25 яну 18 / Политика 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борисов пристигна на Световния икономически форум в Давос.

Той беше посрещнат на летището в Цюрих лично от българския посланик в Швейцария Меглена Плугчиева.

Във Фейсбук профила на Борисов бяха публикувани и снимки от работния обяд на световните икономически лидери. От кадрите се вижда, че той разговаря сърдечно с македонския премиер Зоран Заев.

Българският премиер е разменил реплики и с бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери, показват още снимките, качени в профила му.

Премиерът Бойко Борисов разговаря с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия Маджид Бин Абдулла Ал-Касаби и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халид Ал-Фалих. Те оцениха високо визитата на министър-председателя в края на ноември м. г. и посочиха, че разговорите в Рияд между представителите на правителствата са отлично начало за ползотворно сътрудничество между двете страни.

Борисов обсъди предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите.

Премиерът използва повода да предаде сърдечните си поздрави към крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал-Сауд и да благодари за отлично организираното посещение.
Утре Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум, който се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Премиерът ще се включи в дискусия на тема: „Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани“. В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума.

В делегацията са включени министрите на Европредседателството Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама