Джазът влиза в Софийската опера

13:00, 03 фев 18 / Любопитно 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джазът влиза в Софийската опера с мюзикъла „Бременските музиканти”. Спектакълът ще е на 4-ти февруари от 11:00 часа на Голяма сцена.

Приказката на Братя Грим ще бъде разиграна в едноименния джаз-мюзикъл на Александър Владигеров. Режисьор на 70-минутното представление е Юлия Кръстева, тя е и автор на сценария, сценографията е дело на Павлина Ойстерхус, костюмите - на Елена Шопова, а хореографията на Светлин Ивелинов. На диригентския пулт застава Стефан Недялков.

Публиката ще види на сцената певците Стефан Владимиров, Александър Георгиев, Илия Илиев, Николай Павлов, Силвана Пръвчева, Диана Генова, Анна Гавраилова, Александра Носикова, Анна Вутова, Ива Бизева, Надя Колева, Рада Тотева, Росица Павлова-Инджева, Христина Пипова, Цветелина Коцева, Георги Георгиев, съобщиха от пресцентъра на операта

Александър Владигеров създава мюзикъла по обичаната приказка през 1971 г. като следва плътно сюжетната линия на Братя Грим. Историята е за магаре, куче, котка и петел, остарели и станали безполезни за стопаните си. Едно по едно животните бягат. Събират се случайно и решават да отидат в града, където ще станат музиканти и ще живеят свободно. По пътя обаче се натъкват на една къща, в която живеят разбойници. Благодарение на хитър план животните ги изгонват от нея и заживяват щастливо в новия си дом.

Целта ни беше да създадем жив и много раздвижен спектакъл, насочен за децата, но отворен и към възрастните”, казва режисьорката Юлия Кръстева. За съвременното звучене на представлението допринася както музиката в изпълнение на духов оркестър, контрабас и китара, така и динамичната сценография и използваната мултимедия. Историята започва с намигване към съвременните „играчки” - един таблет и една лапичка, която избира приказката „Бременските музиканти”. На сцената се изсипват живи "иконки", а във финала на историята същата лапичка прибира приказката обратно в таблета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама