Млади ротарианци от Пловдив са втори в света със свой проект

18:00, 05 фев 18 / Култура 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млади ротарианци от Пловдив заеха второ място в света с реализация на проект "Хора в действие". Те се конкурираха с  връстници от 28 страни и 140 проекта, които представляват видеоклипове на осъществени проекти в полза на обществото.

Младите ротарианци от Интеракт клуб „Пловдив“ получиха писмо лично от президента на световната ротарианска организация "Ротари интернешънъл" Йан Райсли за своето второ място в състезанието. 

„Амбицирахме се да покажем какво правят младите хора в България, осъществявайки ротариански идеи за доброжелателство и мир в света. Ние сами направихме видеоклип през есента на 2017 година. Участвахме всички 25 членове от клуба, като всеки даде идеи за него. Снимките продължиха два дни в Пловдив на Бунарджика. В нашия клип ние показахме пътя на един интерактор в ротарианското движение и конкретно в нашия клуб. Показахме как минава годината в клуба, какво правим в полза на обществото, за да бъдем част от семейството на Ротари. С изкачването на Бунарджика правим творческо сравнение с това как младият човек се изкачва в живота. На всяко ниво от изкачването ние показваме какво сме направили, какво сме постигнали и защо искаме да бъдем истински интерактори: хора в действие", обясни Мариела Попова, президент на Интеракт-Пловдив. 

 

Най-големият осъществен проект на младите пловдивски ротарианци се нарича „Последна дестинация“. Той вече има осемгодишна история и е състезание между младежи в Пловдив. Организаторите дават задача на отборите да обиколят определени места, свързани с историята на града, за да научат всички повече за Пловдив. 

„Включили сме забавни предизвикателства, които отборите трябва да преодолеят. Така освен полезно за познанието, състезанието е интересно и за нашите връстници", обяснява Мариела Попова. 

Интеракт клуб „Пловдив“ има осъществени спортни проекти. През последните 4 години той организира волейболни турнири, а през 2018 година за първи път ще направят и футболен турнир. 

„Освен това имаме благотворителни проекти за помощ на хора в нужда. Имаме и проект в полза на обществото. Правим замяна на ябълка срещу цигара, за да откажем младите хора от навика да пушат“, доплъни Попова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама