Слънцето се замества от дъжд

07:30, 12 мар 18 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта от запад облачността се увеличи. Около обяд в крайните северозападни райони ще има слаби валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат западната половина от страната, а през нощта срещу вторник и останалите райони. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а максималните – между 19 и 24.

Атмосферното налягане е близко до средното за март, през деня бавно ще се понижава. По Черноморието облачността ще се увеличава и до края на деня вече ще е значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури между 19 и 22. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра от слаб сняг. Ще духа умерен, по билата временно до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14 градуса, на 2000 метра – около 60

Във вторник сутринта все още на много места в страната ще превалява дъжд, но от запад още преди обяд валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. През деня на повече места и повече като количество ще са валежите в източната половина от страната, в отделни райони там ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и дневните температури ще се понижат.

През следващите два дни ще има променлива, по-често значителна облачност, с краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони. В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но малко ще отслабне – вече ще е предимно слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – до умерен. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат близки до обичайните за средата на март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама