Продават непубликувани снимки на "Бийтълс"

09:55, 12 мар 18 / Любопитно 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колекция от стотици негативи от снимки на легендарната рок група "Бийтълс", които не са показвани по-рано пред публика, ще бъде продадена на 24-ти март на търг във Великобритания.

Търгът ще се състои в Нютън ле Уилоус на територията на родното за ливърпулската четворка графство Мърсисайд. Автор на снимките е фотографът Майк Мичъл, който по време на турнето на "Бийтълс" в САЩ, отъдето са снимките, е едва 18-годишен, пише БГНЕС.

В началото той снима на лентата пристигането на групата на вашингтонската гара “Юнион стейшън”, след това е на пресконференцията и накрая - концерта в столицата на САЩ, както и този в град Балтимор, щата Мериленд.

Собственикът на аукционната къща "Омега аукшънс" Пол Фeйрузър е организатор на традиционните продажби на свързани с ливърпулската четворка реликви. Той нарече снимките на Мичъл "уникална комбинация от перспектива и светлина, която ги отлицава от всички други снимки на "Бийтълс" от този период".

Четиридесет и шестте снимки от тази поредица са реставрирани с помощта на цифровите технологии.

През 2011 г. те сменят собственика си на търг на "Кристис" в Ню Йорк за 362 000 долара. Сега на потенциалния купувач се предлага пълна колекция, включваща над 400 негатива, който освен споменатите 46 кадъра, никога не са показвани на публиката, плюс авторските права върху самите снмки, които са продадени по-рано в САЩ.

Оценката е около 250 000 паунда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама