Кой е новият бич на мегаполисите?

16:10, 12 мар 18 / Любопитно 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Населението на мегаполисите страда много повече от кожни заболявания, отколкото хората в по-малките населени места. Това показват данните от южнокорейско изследване, пише БГНЕС.

По-рано се смяташе, че замърсяването на въздуха е основната причина за кожните заболявания, но това все още не е доказано научно.

Изследователите са анализирали живота на микроорганизмите, обитаващи човешката кожа. Те са взели проби от 231 жени от 5 китайски града. Три от тези града се смятат за големи, а другите два – мегаполиси.

Установено е, че при жителите на мегаполисите микроорганизмите на кожата са много по-малко, отколкото при тези, които живеят в големите градове. Съответно, колкото повече микроорганизми обитават нашата кожа, толкова по-малък е рискът да се разболеем от дерматит, правят заключение учените.

По-рано стана известно, че дерматолози от Северозападния университет в Илинойс са открили начин да подмладят лицето без помощта на скъпа козметика и пластични хирурзи. За целта е достатъчно да отделяме по половин час на ден за мимическа гимнастика. Специалистите са съставили 20-дневна програма за физзарядка за лицето. Резултатите са обнадеждаващи, смятат учените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама