Ангелкова: Ски сезонът вероятно ще се удължи до края на април

11:35, 23 мар 18 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще имаме удължаване на зимния сезон може би до края на април и към момента той върви изключително успешно. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV. От "Пампорово" АД пък обявиха, че при тях ски сезонът е удължен до Великден.

Общо за първите два месеца на зимата – декември и януари, постъпленията от международен туризъм са близо 567 млн. лв. и нарастват с над 15% спрямо същия период на миналия сезон. За същите месеци туристическите посещения  на чужденци в България са общо близо 895 000 с увеличение от 17 на сто спрямо този период на 2016-2017 г., съобщи министър Ангелкова.

В Пампорово има отлични условия за ски, а от началото на април влиза в сила до 25 на сто намаление на цените на лифт картите и ски услугите, съобщават от "Пампорово" АД. Навалелият нов сняг и падналите температури през последната седмица позволиха пистите да освежат и възстановят снежната си настилка, посочват от дружеството. 

Отворени са 10 писти с различна трудност и обслужващите ги лифтови съоръжения. Пистите са с устойчива и твърда снежна настилка. 

От 1 април дневна карта за лифт в Пампорово ще струва 42 лв. за възрастни и 25 лв. - за деца от 7 до 12 ненавършени години. Предвидени са и полудневни сутрешни или следобедни карти. 

Последни за сезона събития в Пампорово ще бъдат осмото поредно издание на снежната байкнадпревара "Winter Bike Duel" на 25 март, маратонът по скибягане на 30 март и националният шампионат за журналисти - на 31 март. 

Закриването на сезона ще бъде в края на Великденските празници, като скизоната ще работи до 9 април. То съвпада с петото издание на снежното парти, съчетаващо ски и басейн в края на една от пистите, а скиорите и сноубордистите могат да експериментират скокове над водата. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама