Клайдерман празнува във Варна 40 години на сцената

19:00, 26 мар 18 / Култура 25 1325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес стартират продажбите на билети за концерта на Ричард Клайдерман във Варна, като организаторите пускат извънредни великденски промо билети - early birds - с 10 лв. по-ниски от номиналните. Те ще са в продажба само до 10 април. След това цените ще скочат на редовните си нива от 35 до 85 лв. 

Една от най-обичаните в България мега звезди включи Варна и София в световен тур, който в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка и отбелязва 40 години бляскава сценична дейност. В чест на юбилея легендарният французин издаде и двоен диск с 40 от най-популярните си композиции.

Рицарят на романтичното пиано наскоро завърши много дълго и изключително успешно турне в Китай, а българските му концерти във Варна и София следват гастролите в Бразилия, Япония, Белгия и Русия. Фин, деликатен, артистичен и с искрящо чувство за хумор Ричард Клайдерман подготвя за всяко свое гостуване в България музикален комплимент към почитателите си тук. В последното му гостуване публиката остана запленена от неговата интерпретация на "Хубава си, моя горо".

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Виртуоз на белите и черни клавиши, Ричард Клайдерман умее с финес да окуражава публиката да мечтае и я води из един бленуван свят на любов и красота, срещите с който правят всеки човек поне малко по-добър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама