Путин за Кемерово: Губим хора заради небрежност и разпуснатост (СНИМКИ+ВИДЕО)

10:05, 27 мар 18 / Свят 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където в неделя в голям пожар в търговски център загинаха 64 души, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Путин положи цветя близо до стена при търговския център "Зимна вишна" в Кемерово. На това място местните жители също полагат цветя, свещи и играчки в спонтанен израз на почит пред загиналите. Много деца са били сред 64-та загинали в пожара.

Президентът Путин разкритикува мерките на сигурност в търговския център.

"Случилото се не са бойни действия или неочаквана експлозия на метан в миньорска шахта. Хората са дошли да си починат, деца в това число. Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо? Заради престъпна небрежност, заради разпуснатост", каза той.

В същото време близо 300 души протестираха пред областната администрация в Кемерово по повод пожара, съобщи Интерфакс. Видеокадрите обаче показват много повече протестиращи.

Жителите на града са възмутени от това, че по потушаването са работили твърде малко спасители, и с искане властите да оповестят истината за пожара. Мнозина в Кемерово смятат, че жертвите са много повече.

Вицегубернаторът на Кемеровска област Сергей Цивилев беше посрещнат от множеството с викове "Истина!", "Оставка!" и "Убийци!". Той предложи на събралите се всеки, който разполага с информация за изчезнали хора, да я съобщи на областната администрация. 

Кметът на Кемерово Иля Середюк предложи да бъде създадена група, която да посети моргата и изгорелия търговски център. "Ако не вярвате в официалните данни, нека да съберем група и да отидем в моргата. Ако искате да отидете в търговския център - да създадем група", каза той. 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама