Очаква се засилен трафик към Гърция около Великденските празници

16:40, 27 мар 18 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стaртът на туристическия сезон в Гърция започва с наближаващите Великденски празници. За четирите почивни дни се очаква силен трафик към южната ни съседка, защото много български туристи са избрали да прекарат почивката си там. Какво е важно да знаем и как да се предпазим от солидни глоби при пътно нарушение в Гърция, обясняват от БНТ.

Тютюнопушенето в автомобил, наличието на острие, по-голямо от 5 см, като например ловен нож, брадва, или пък наличие на газов пистолет, пренасяне на горива в туби или други съдържатели извън резервоара, са абсолютно забранени в Гърция. За нарушаване на забраната нарушителите ги грози акт от над 1500 евро или дори затвор.

"По никакъв начин да не се качват хора на автостоп. Гърция е страна, в която има стотици хиляди мигранти. Ако случайно качите някой на автостоп и се окаже, че този човек е незаконен имигрант, вие попадате под ударите на закона и можете да спечелите няколко години затвор", заяви Иван Петрински, журналист от вестник "Български новини" в Гърция.

Сред най-честите нарушения, които правят българските шофьори в южната ни съседка, са неправилно изпреварване, превишена скорост, неправилно паркиране или преминаване на червено на светофар.

"Българите често сме по-агресивни, често се опитваме да се пазарим, да се караме на полицаите, това там е недопустимо", уточни Петрински.

Иван Петрински каза още, че при полицейска проверка се проверяват документите на водача и застраховката на автомобила. При изтекла валидност на документите се налага глоба, която може да варира от вземана на книжката за поне 60 дни до задържане на автомобила. 

Туроператорите съветват българските шофьори да спазват правилата за движение по пътищата в Гърция и при проверка да оказват съдействие на полицейските служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама