В кръвта на Принс е имало огромно количество фентанил при смъртта му

11:40, 27 мар 18 / Свят 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принс е имал "извънредно висока" концентрация на фентанил в тялото си, когато е починал, според експерти, изготвили токсикологичния доклад от аутопсията на певеца, съобщи Асошиейтед прес.

Музикантът беше на 57 години, когато беше открит сам и безжизнен в асансьор в имението си "Пейсли парк" на 21-ви април 2016 г. Информация, публикувана шест седмици след смъртта му, разкри, че причината е случайно предозиране с фентанил, синтетичен опиоид, който е 50 пъти по-силен от хероина, пише БТА.

Поверителен доклад, получен от агенцията, показа колко от опасното вещество е имало в организма на звездата. Експерти, които не са свързани с разследването на обстоятелствата около смъртта на Принс, казаха, че числата не оставят и сянка на съмнение, че фентанилът го е убил.

"Количеството в кръвта му е извънредно високо, дори за някой, който има хронични болки и се лекува с фентанил", каза доктор Луис Нелсън от университета "Рътгърс" в Ню Джърси.

В доклада пише, че концентрацията на веществото в кръвта на изпълнителя било 67,8 микрограма на литър. Специалистите обясняват, че фатални случаи са били регистрирани при хора с нива от 3 до 58 микрограма на литър. В черния му дроб е имало 450 микрограма на килограм фентанил, а концентрация над 69 микрограма на килограм "се приема за свръхдоза".

Освен това е имало потенциално смъртоносно количество от опиоида в стомаха на Принс. Това най-вероятно свидетелства, че певецът е приемал орално фентанила.

Разрешителни за обиск бяха издадени година след смъртта на музиканта. Тогава властите откриха множество хапчета в различни опаковки около дома му. Лекарствата бяха изследвани в лаборатория и тестовете показаха, че съдържат фентанил и други наркотични субстанции.

Миналата седмица, главният прокурор в окръга, където почина Принс, каза, че разглежда доклади по случая и ще прецени дали да накаже някого "в близко бъдеще".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама